· 

Joulukuun ensimmäinen!

Joulukuu, vihdoinkin! Sitä onkin jo odotettu hyvän tovin ajan. Meidän Hippaleikin joulu-valmistelut ovat vielä hieman vaiheessa (krhm, aloin ideoimaan joulukaleteri ideaa vasta tänään aamulla, olenko mä myöhässä?), mutta hiljaa hyvä tulee. Hippaleikin "joulukalenteri" tulee olemaan hieman rennompi, eikä luukkuja avata ihan joka päivä, mutta aina 2-3 kertaa viikossa kuitenkin. Tulossa on esimerkiksi kasvattimyyntiä, tarinakilpailuja, hankilaukkoja, maastoilua, arvontaa sekä kaikkea muuta mukavaa. Suosittelenkin siis lämpimästi seurailemaan meidän kalenteriamme, päivittelemme myös uusista luukuista aina Keskustan topicin puolelle, joten sieltäkin voi vakoilla, kuinka joulunodotus meillä etenee. Pidemmittä puheitta toivotan sinut kuitenkin niin sanotun ensimmäisen pienimutoisen luukkumme pariin!


Joulukuun ensimmäinen päivä - mitä Hippaleikille oikein kuuluu?

Hippaleikille kuuluu tällä hetkellä varsin hyvää ja arki rullaa mukavasti puksutellen eteenpäin. Me ollaan Hippiksen kanssa päästy vauhtiin niin laatuarvostelujen, näyttelyiden, varsojen kuin kantakirjauksenkin osalta, mutta meidän hevostemme upeista saavutuksista kerron tarkemmin hieman myöhemmin. Hippaleikki laitettiin pystyyn vuoden 2017 huhtikuun alkupuolella, joten kohta tulee sellainen 8kk alkaa olla tallilla ikää. Yksivuotissynttäreitä siis odotellessa. Tuon kahdeksan kuukauden aikavälille on mahtunut todella paljon ja ainakin omasta mielestäni Hippis tuntuukin huomattavasti vanhemmalta. Mitä minä edes tein ennen sitä? Muutama pieni taukoilukin on osunut jo tallin matkan varrelle, mutta niitä tulee ja menee, jonka jälkeen meno jatkuu taas entiseen tapaansa. Arki meillä on ollut Hippiksessä varsin rauhallista ja stressitöntä. Emme turhaan ole ottaneet paineita tai kiirehtineet yhtään mihinkään ja tällainen harrastusmuoto tuntuukin sopivan erinomaisesti niin minulle kuin itse tallillekin.


Ylhäällä esiintyvät Hippaleikin ihanat ensimmäiset suomenhevoskasvatit! <3 Ja voi herranlettas kun niistä on tullut rakkaita pikku pirpanoita. Hippaleikin Armi, Hippaleikin Haamusilli sekä Hippaleikin Jalava. Olemassaoloaikaan suhteutettuna meidän kasvattimäärämme on ollut todella pienimuotoista, mutta toisaalta sitäkin rakkaampia niistä ainokaisista omista varsoista on tullut. Suunnitelmissa pyörii kuitenkin muutama uusi kasvatti ja mikäli kaikki tähdet vain ovat suotuisia niin hyvin lähellä jouluaattoa pitäisi syntyä muutama ihana tonttuvarsa, joista jokunen on ehkä tulossa jopa myyntiin asti. Jos me vain maltetaan luopua yhdestä ihanaisesta...

Ensimmäinen kasvattimme Armi tulee aivan ihanasta ja huippupalkitusta suvusta. Sen isä on meidän ikioma Rontti ja emä talliin vasta lähiaikoina muuttanut ihanainen Kissa. Sukua Armilta löytyy virtuaalimaailmasta 4-sukupolven verran ja lähes kaikki sen sukulaiset ovat palkittuja jollain tasolla. Armi onkin palkittu jo hienosti KV-I sekä SV-I palkinnoilla. Armin kanssa tähdätään seuraavaksi kantakirjaan, neitosesta kun juuri tuli kantakirjakelpoinen vanhempiensa puolesta, ja myöhemmin sitten käydään kiertämässä suokki- ja lajilaatikset läpi palkintoja toivottavasti kotiin kahmien.

Silli on iiihuna pikkuinen oripoika. Se on meidän toinen kasvattimme ja sen suku on mitä hienoin sekä minulle rakkain. Sillin isä on ensimmäisiä suomenhevosiani ja oikea tallin ylpeys, Viilis. Sillin emä taas on myöskin omia hevosiamme ja mikä ihaninta, myös Sillin emänisä on Hippaleikin omia hevosia ja vieläpä se elämäni ensimmäinen suomenhevonen. Joten itselle rakkaita hevosia kyllä tämän kasvatin suvusta löytyy, vaikka ne eivät ihan sieltä palkituimmasta päästä välttämättä olekaan. Sillikin on jo palkittu hienosti SV-II palkinnolla ja sen kanssa tähdätään aina kantakirjaan sekä laatuarvosteluihin saaakka.


Tämän 8kk aikana meidän hevosmäärämme on räjäh-... hieman paisunut alkuperäisestä. Alkuperäisestä kolmen muskettisoturin poppoosta (Hippa, Viilis ja Pietu) joukko on kasvanut 36-hevosen laumaksi. Meidän mies onkin saanut kyllä vasaraa heilutella muutaman kerran talliosaston puolella laajennusten myötä. Rakenteilla on kuitenkin shetlanninponeille pihatto ja kenties tammaväelle vihdoin se oma rauhallisempi tallinsa kaukana innokkaista oripojista.

Hippaleikin 8kk taipaleen aikana ei meiltä vielä mitään hirmuisia meriittihirmuja löydy, mutta ihan kivasti meillä on muutama yksilö kerännyt menestystä. Seuraavaksi voisinkin mainita niistä muutaman.

  1. KUUKARIN HAAMUVIILI, eli meidän Viilis on kyllä ihan paras. Viiliksen kanssa käytiin nappaamassa kantakirjasta KTK-II palkinto sekä suomenhevosten laatuarvostelusta ori nappasi komeasti SLA-I palkinnon. Kyllä mami ja kasvattaja saivat olla ylpeitä. Vielä muutaman jälkeläisnäytön jälkeen alamme olla valmiita orin kanssa lajilaatiksiin, toivottavasti menestys jatkuu sielläkin.
  2. HATTUVAARAN VILPERI & HUITHAPELI, eli meidän Pietu ja Hippa kaksikko. Kummankin kanssa käytiin kantakirjassa ja napsittiin matkaan KTK-II palkinnot. Lisäksi kaksikko palkittiin suomenhevosten laatuarvostelussa hienosti SLA-II palkinnoilla. Kummankin kanssa tavoitteena ovat myöskin Viiliksen tapaan lajilaatikset ja toivottavasti niihin päästäänkin pyörähtämään piakoin.
  3. HIPPALEIKIN ARMI palkittiin hienosti kouluvarsa-arvioinnissa ykköspalkinnolla, kuten myös suomenhevosvarsojen laatuarvostelussa. Tästä tammasta on vaikka mihin!

Mutta, sen pidemmittä puheitta, hyvää joulukuun alkua sekä joulun odotusta kaikille!